Diensten

Juridische diensten

We hebben een samenwerking met juridisch advieskantoor Endeman Legal Services. Endeman Legal Services biedt aan al onze cliënten geheel kosteloos juridisch advies. Endeman Legal Services beweegt zich binnen verschillende rechtsgebieden. Heb je vragen over het ouderlijk gezag of wil je graag informatie over het treffen van een omgangsregeling? Of wil je weten welke rechten je hebt als de andere ouder zich niet aan de omgangsregeling houdt? Wil je graag geïnformeerd worden over schuldsanering? Ben je het niet eens met een besluit van de gemeente of een andere instantie en wil je daartegen bezwaar indienen? Het team van juristen van Endeman Legal Services staat voor je klaar. 

Huisvesting

Heb je problemen met huisvesting? De ambulant begeleider kan je begeleiden bij het vinden van een geschikte woonplek.

Gezinsbegeleiding

Het loopt in het gezin niet op rolletjes. Dit kan meerdere oorzaken hebben. De ambulant begeleider onderzoekt samen met de leden van het gezin waar de pijnpunten zitten en stellen samen een plan op om dit te verbeteren.

Psychiatrische problematiek

Heb je psychiatrische problematiek denk onder andere aan borderline, bipolaire stoornis of psychoses? Je kan ondersteuning en begeleiding krijgen van een ambulant begeleider.

Verstandelijke beperking

Heb jij een verstandelijke beperking en heb je moeite om zonder hulp zelfstandig te wonen? Wij kijken samen naar wat je wel kan. Op basis van wat je wel kan maken we samen een plan op weg naar een zoveel mogelijk zelfstandig bestaan.

Dag- en arbeidsbestedingen

Bij ons kan je kiezen uit een gevarieerd aanbod aan dag- en arbeidsbestedingen. We geven ook agressieregulatie- en weerbaarheidstrainingen. Wij bieden ook aangepast sporten aan. Dit kan individueel of in teamverband zijn.

uitvouwen

Financiële problemen

Heb je financiële problemen of een chaos van je boekhouding? Wil je onder bewind of naar de Stadsbank? Wil je in aanmerking komen voor de WSNP (schuldsanering)? Wij kunnen jou daarbij helpen. De ambulant begeleider zal je ook ondersteunen om de financiën weer op orde te krijgen zodat je daar geen stress meer van hebt.

Verslaving

Wij hebben veel ervaring met het begeleiden van mensen die een verslaving hebben. Verslaving brengt een overvloed van problemen met zich mee zoals liegen, stelen en lichamelijke klachten. Wij maken samen met jou een plan om van je verslaving af te komen. Dit kan ook inhouden dat wij de samenwerking opzoeken met een verslavingskliniek. Wij begeleiden alleen mensen die ook echt van de verslaving af willen.

24 uur bereikbaar

De ambulant begeleider maakt samen met jou afspraken over de bereikbaarheid. Voor sommige personen geldt er een verplichte 24 uur bereikbaarheid op grond van de indicatie. De ambulant begeleider verzorgt dit in eerste instantie zelf. Ambulante Zorg Twente is daarnaast ook 24 uur bereikbaar voor jou.

Woonbegeleiding

Problemen met het onderhouden van het huishouden? De ambulant begeleider komt bij jou thuis en helpt om structuur aan te brengen in het huishouden. Wij kijken samen waar je moeite mee hebt en stellen een plan op om hierin verbetering aan te brengen. We werken er samen aan om alles zo snel weer op orde te hebben.

invouwen

Cliënt staat centraal

De hulpvraag van jou als cliënt staat altijd centraal.

Transparant in Zorg

Wij zijn transparant in alles wat wij voor of namens jou doen.

Professionele zorg

Gediplomeerde hulpverleners met ruime ervaring binnen de zorg.