Dagbesteding

Met een zinvolle dagbesteding wordt een sociaal isolement voorkomen of verminderd en krijg je de kans om je talenten verder te ontwikkelen. Ambulante Zorg Twente biedt dagbestedingen aan die erop gericht zijn om ook uiteindelijk ook echt arbeid te kunnen gaan verrichten. Wij werken samen met zorginstellingen die reeds een gevarieerd aanbod aan dagbestedingen aanbieden en met MKB bedrijven. Je krijgt bij een aangesloten bedrijf bijvoorbeeld de mogelijkheid om onder begeleiding aan een echte opdracht te werken op jouw eigen tempo en zonder werkdruk. Ambulante Zorg Twente werkt ook samen met goede doelen waar je dagbesteding kan gaan doen. 

Dagbesteding op maat

Ieder mens is uniek. Ook jij beschikt over unieke vaardigheden en kwaliteiten. Wij gaan eerst met jou in gesprek om te kijken wie je bent, wat je kan en binnen welk gebied je graag dagbesteding wilt gaan doen. Wij zoeken dan een passende dagbesteding. Of je nu kiest voor een individuele dagbesteding of een dagbesteding in teamverband, er is altijd een begeleider aanwezig om jou hierin ondersteuning te bieden. Dagbesteding kan bijvoorbeeld zijn het wandelen met een hond, het maken van sieraden bedoeld voor verkoop of het geven van schoonheidsbehandelingen aan klanten. Je kan ook kiezen uit andere dagbestedingen bijvoorbeeld gelegen binnen het metaal, groen en houtbewerking. Mocht er ondanks ons grote aanbod aan dagbestedingen niets voor jou tussen zitten, kijken wij samen naar andere mogelijkheden.

Arbeidstraining

Van dagbesteding naar arbeidstraining. Je hebt je voldoende ontwikkeld binnen de dagbesteding en je bent klaar voor de volgende stap. Wij gaan dan samen in gesprek over arbeidstraining. De arbeidstraining moet aansluiten bij jouw wensen en kunnen en is beroepsgericht. Je werkt en leert op je eigen tempo en in een ontspannen sfeer. Je hebt al vaardigheden opgedaan tijdens de dagbesteding en deze vaardigheden worden tijdens de arbeidstraining vergroot. Het uiteindelijke doel van de arbeidstraining is om jou terug te laten keren in een leuke passende baan op de arbeidsmarkt. Het hele traject wordt stap voor stap beschreven in een stappenplan.

uitvouwen

De producten die door de cliënten worden gemaakt, zoals meubilair, worden verkocht en de opbrengst wordt besteed aan gereedschap en arbeidskleding. Arbeidstraining kan je ook volgen bij een schoonheidsinstituut waarmee wij een samenwerking zijn aangegaan. In dit traject heb je ook de mogelijkheid als jij er klaar voor bent en op jouw eigen tempo een beroepsgerichte cursus te volgen bijvoorbeeld een cursus tot kapper. Ben je geïnteresseerd in arbeidstraining op een juridisch advieskantoor dan is dit mogelijk bij Endeman Legal Services. Denk dan bijvoorbeeld aan licht administratieve arbeidstraining of aan secretariële arbeidstraining.

invouwen

Agressie Regulatie Trainingen (ART)

Als je problemen hebt om jouw agressie onder controle te hebben en je bent impulsgevoelig voor triggers van buitenaf, is het goed mogelijk dat je regelmatig in de problemen komt. Je weet niet goed hoe je op een juiste manier met deze moeilijke situaties om kan gaan. Het tegenovergestelde kan ook. Het kan namelijk ook zo zijn dat jij juist vaardigheden moet aanleren om voor jezelf op te komen zodat je weerbaarder wordt. 

uitvouwen

Samen met de ambulant begeleider wordt er een plan van aanpak opgesteld en je volgt agressieregulatietrainingen of weerbaarheidstrainingen. Het doel is om jou ervan bewust te maken dat er betere manieren zijn om te reageren in moeilijke situaties. Wij blijven dit net zolang herhalen totdat je de vaardigheden onder de knie hebt en deze kunt toepassen wanneer het nodig is.

invouwen

Cliënt staat centraal

De hulpvraag van jou als cliënt staat altijd centraal.

Transparant in Zorg

Wij zijn transparant in alles wat wij voor of namens jou doen.

Professionele zorg

Gediplomeerde hulpverleners met ruime ervaring binnen de zorg.